Ben je, of is je kind geïnteresseerd om lid te worden van Brandaen? Dat kan!

Je kan je aanmelden via het contactformulier. Geef hierin de leeftijd van het kind aan. Ook kan je op zaterdagmiddag bellen met ons clubhuis: 0180-619193.

Je aanvraag komt eerst aan bij onze secretaris, die zal je in contact brengen met de leiding van de juiste leeftijdgroep.

De leiding van die leeftijdgroep kan meer informatie geven en een afspraak maken om een keer mee te kijken.

Bij deze afspraak krijg je vooraf een rondleiding door ons gebouw en krijg je meer uitleg over je eigen afdeling. Vervolgens kan je drie keer een opkomst meedraaien voordat je lid wordt. Meer informatie vind je hier.

 

Veelgestelde vragen:

 • Waar is Brandaen?

Brandaen is gelegen aan het Waaltje in Barendrecht bij het spoortunneltje. Het adres is Noldijk 73a, Barendrecht.

 • Hoe kan je betalen

Alle leden van Brandaen betalen contributie per kwartaal.  
Daarnaast worden kampen apart verrekend. Wat het kost kan je vinden op ''Wie zijn wij'' onder het kopje ''Over Brandaen''

 • Wat moet ik meenemen met een opkomst?

Het is tijdens een opkomst best mogelijk dat je een beetje vies wordt van het veld. Ook met slecht weer gaan we naar buiten. Neem dus buitenspeelkleren mee. Laarzen worden afgeraden als je het water op gaat. Als je het water op gaat is het verstandig ook een set droge kleren mee te nemen.

 • Hoe laat is het?

Het handigste is om een tijd af te spreken met de leiding van de afdeling waar je gaat kijken. Meestal is dit 15 - 30 minuten voor de opkomst. De opkomsttijden vind je hier.

 • Wie is de leiding?

Op de site bij de afdelingen vind je alle namen van de leiding. Al onze leidinggevenden zitten vanaf hun eigen jeugd op de groep en zijn gebleven om leiding te worden. Leidinggevenden krijgen intern een training op baisis van door Scouting Nederland opgestelde competenties. Daarnaast vragen we aan alle leidinggevenden elke 3 jaar een Verklaring Omtrent Gedrag.

 • Mag ik een vriendje of vriendinnetje meenemen?

Natuurlijk mag dat. Meld dit wel even aan bij de leiding als je een afspraak maakt om te kijken.

 • Wat voor uniform moet ik aan?

Als je komt kijken maakt dat nog helemaal niet uit. Kinderen die lid worden hebben bij het openen en sluiten een uniform aan. Deze bestaat uit een blauwe scouting blouse, een Brandaen pet en een Brandaen das. Meer info krijg je hierover als je lid wordt.

 • Gaat het door in de vakanties?

Ja, in alle schoolvakanties behalve de zomervakantie en kerstvakanties gaat Brandaen gewoon door op zaterdag.

 • Hoe vaak is er kamp?

Er is 1 x een groot kamp met je eigen afdeling in de eerste week van de zomervakantie. Dit is week voor de welpen t/m de wilde vaart. Voor bevers is dit 3 nachten. Daarnaast is in het eerste weekend van de herfstvakantie groepsweekend voor alle groepen van welpen t/m wilde vaart. Dan gaan we met zn allen naar een groot clubhuis in de bus. Daarnaast is er een enkele keer per jaar een weekend met je eigen afdeling van 1 nachtje. Dit verschilt per afdeling wanneer dit is.

 • Is dat wel veilig, zeilen?

Zeilen is veilig, maar dat gaat niet vanzelf. Zo moeten er altijd zwemvesten aan boord zijn. Deze hebben we zelf van de vereniging. Daarnaast is het vaarwater waar wij varen afgedamd, en daardoor redelijk rustig en overzichtelijk. Aan boord werken we met een systeem van zeildiploma's van CWO om te borgen dat er voldoende zeilervaring aan boord is van iedere boot die de haven uit vaart. Daarnaast is er altijd een toeziend oog van de leiding. Al met al zorgen we er voor dat het veilig is en blijft!

 • Wat doe je bij Brandaen?

Dat hangt helemaal van je leeftijd en je afdeling af, maar er zijn dingen die bij alle afdeling terugkomen: samenwerken; op en rond het water; plezier; uitdagend zijn de sleutelwoorden. Kijk bij de afdelingen om te zien wat ze de laatste tijd zoal gedaan hebben.

 • Hoe oud moet je zijn?

Je kan altijd lid worden vanaf 5 jaar bij de bevers. Voor oudere kinderen bepalen we bij welke leeftijdsgroep je hoort op basis van je leeftijd op afgelopen 1 oktober.

 • Moet ik zwemdiploma's hebben?

Bij de bevers en de welpen is een zwemdiploma nog niet verplicht, maar wel aan te raden. Vanaf de dolfijnen die iedere week het water opgaan is dit wel verplicht.

   

   

   

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com