Spitsuur! 24-uursrace 2019

BARENDRECHT - Elk jaar met Hemelvaart vieren de leden van Zeeverkennersgroep Brandaen in Barendrecht de start van het zeilseizoen met een knaller. Op 30 mei werd de 35e 24-uursrace gehouden.

Alle varende afdelingen, ouders en oud-leden gingen namelijk het water op en strijden om de eerste plaats. Om 10 uur is de zeilrace van start gegaan en waren de boten te vinden op 't Waaltje tussen Hendrik-Ido-Ambacht en Heerjansdam. De race is verdeeld in verschillende etappes, met ieder een andere route of opdracht.

Het thema van dit jaar is 'Spitsuur'. Elke boot had een voertuig toegewezen gekregen en zal moeten bewijzen dat zij het snelste het spitsuur kunnen doorkomen. Wie kan alle drukte omzeilen? Voor de jongste leden was er tijdens deze race een spelletjesmiddag. Van schminken tot spijkerpoepen: voor ieder wat wils. Dit jaar was er zelfs een spetterende verassing; de brandweer was aanwezig. 's Avonds was er dit jaar een Pubquiz georganiseerd met een fantastische prijs.

Het was een groot succes! Dit jaar hebben de wegpiraten van de WildeVaart bewezen dat zij het snelste het Waaltje over konden zeilen. Zien we u volgens jaar wellicht ook tijdens de race?

De 24-uursrace wordt dit jaar mede mogelijk gemaakt door de volgende bedrijven: Safe Ships, Den Pimpelaer, Pannenkoekenhuis Oude Maas, De Weypoort, Renes Recycling, Holland Special Pumps, J.I. Service b.v., Bakkerij Pot, Gemeente Barendrecht, Vijfvinkel, Palm Party House, Drukkerij Rad en Albert Heijn.

Dolfijnen
Beverweekend
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com