WORK 2022! 🚣

​Eindelijk was het dan zover; 'WORK 2022'!

Dit klink misschien een beetje gek, WORK? Wat is dat dan? WORK is een roeiwedstrijd georganiseerd op Brandaen! Binnen waterscouting zijn er een aantal categorieën waar wedstrijden in gedaan kunnen worden. Zo is er natuurlijk het zeilen of wrikken en dus ook het roeien. In deze laatste categorie heeft Brandaen het altijd erg goed gedaan. Een wedstrijd, waar Brandaen altijd een mee deed, was de Merwede Trinity Cup (MTC). De brandaeners gingen er bij dit evenement vaak in verschillende categorieën met de eerste plek vandoor. Helaas moest dit evenement in 2018 door lokale omstandigheden stoppen. 

Binnen de vereniging begon de laatste jaren de vraag en behoefte naar zo'n roeiwedstrijd te groeien. Omdat er vanuit Scouting Nederland geen roeiwedstrijd (gericht op alleen roeien) georganiseerd wordt, heeft een groep enthousiaste vrijwilligers besloten hier verandering in aan te brengen. Afgelopen jaar zijn zij actief aan de slag gegaan om een roeiwedstrijd te organiseren op Brandaen. Dit had meer 'voeten in de aarde' dan vooraf gedacht werd. Vergunningen, ruimte, vrijwilligers en deelnemers regelen zijn allemaal onderdelen die een uitdaging bleken. Na een aantal aanpassingen van het oorspronkelijke idee kon het dan toch op kleine schaal plaats vinden! Een totaal van 9 teams gingen de strijd aan voor de eerste plaats. De afstanden die geroeid werden, waren de 6km, 2km en 500 meter. Bij de junioren won de Wilde vaart en bij de senioren wonnen de 'Tjaboos'. 

Wij willen alle vrijwilligers van het harte bedanken voor hun inzet het afgelopen jaar en tijdens het evenement zelf. In het bijzonder willen wij de organisatie bedanken voor het mogelijk maken van dit evenement. Hopelijk tot volgend jaar bij dit prachtige evenement!


Alle foto's worden binnenkort op de site geplaatst. Tot die tijd moet u het helaas met deze foto's doen :-) 

Nieuwe BHV'ers!
Gondelvaart Rijsoord
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com